فواید استفاده از روغن فندق برای پوست شما

روغن فندق چیست؟

روغن فندق از مغز فندق توسط دستگاه روغن گیری پرس سرد استحصال می شود. این روغن معمولا برای مراقبت از مو و پوست استفاده می شود.

این روغن با ویتامین های تغذیه کننده پوست و اسیدهای چرب ضروری، به محافظت از پوست در مقابل آسیب های خورشید کمک کرده و سبب افزایش تولید کلاژن در پوست می شود.

روغن فندق به طور مشروح در موارد زیر برای پوست شما مفید خواهد بود:

روغن فندق، مناسب برای پوست های حساس

در اغلب موارد روغن فندق برای افرادی که دارای پوست حساس هستند، نفش ایمن کننده دارد. این روغن نقش مرطوب کننده دارد، اما تفاوت آن با کرم های مرطوب کننده صنعتی که بر پایه الکل تهیه شده اند در این است که روغن فندق یک مرطوب کننده طبیعی بوده و به هیچ وجه سبب خشکی، تحریک، التهاب و یا ایجاد حساسیت در پوست نخواهد شد.

روغن فندق، یک آبرسان فوق العاده

مقدار بالای ویتامین E و اسید چرب در روغن فندق می تواند باعث افزایش هیدراتاسیون در لایه های بیرونی پوست شود. با هیدراته نگه داشتن پوست، ویتامین E نیز به بهبود الاستیک پوست کمک می کند.

روغن فندق، یک مرطوب کننده بسیار مناسب

اسید های چرب و ویتامین E آن را مرطوب کننده ای موثر می سازد . این مواد تشکیل دهنده باعث ایجاد یک مانع طبیعی می شود که به پوست شما کمک می کند آب را حفظ کرده و از خشک شدن آن جلوگیری می کند.

روغن فندق حاوی تانن ها است که آنتی اکسیدان های قوی هستند. تانن ها در روغن فندق باعث می شوند تا رطوبت پوست حفظ شود  ، و به پاک شدن منافذ پوستی و از بین بردن باکتری ها کمک کند.

روغن فندق افزایش دهنده تولید کلاژن در پوست

کلاژن یک پروتئین ضروری است که استخوان ها، اندام ها و تاندون ها را مستحکم نگه می دارد. روغن فندق به ساختار پوست و کشش بدن کمک می کند. این روغن سرشار از ویتامین E است که می تواند با تولید کلاژن به کاهش آنزیمی که کلاژن را از بین می‌برد کمک کند.

روغن فندق بهبود بخش زخم

استفاده از محصولات با ویتامین E بالا به پوست شما در بهبود زخم ها کمک می کند .

روغن فندق کاهش دهنده عالی چین و چروک

ویتامین E موجود در روغن فندق به کاهش چین و چروک نیز به خوبی کمک می کند. ویتامین E یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها برای مراقبت از پوست است زیرا پوست را صاف می کند و همچنین باعث می شود تا سطح بیرونی پوست آب و رطوبت را حفظ کند .

تحقیقات نشان می دهد که اسید های چرب موجود در روغن فندق، می توانند به کاهش چین و چروک های ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب کمک کنند.

روغن فندق یک ضد آفتاب کاملا طبیعی

نور خورشید رادیکال های آزاد ایجاد می کند که به سلول های پوست شما آسیب می رساند و منجر به نشانه های پیری پوست می شود. ویتامین E به محافظت از پوست شما کمک می کند تا با خنثی سازی رادیکال های آزاد و محافظت از غشاهای سلولی از آسیب های خورشید به پوست کمک کند.

روغن فندق کاهش دهنده لک های پوستی

لک های پوستی می تواند ناشی از عوامل متعددی، از جمله: آکنه، آسیب خورشید، بارداری، مصرف قرصهای کنترل تولد و … باشد. روغن فندق غنی از ویتامین E است و شواهد تجربی نشان می دهد که ویتامین E می تواند باعث کاهش لک های پوستی شود.

نحوه استفاده از روغن فندق

شما می توانید پوست خود را با روغن فندق ماساژ دهید یا این روغن را با روغن های دیگر ترکیب کنید. همچنین می توانید از آن به صورت روغن پایه برای لوسیون ها یا کرم های خود استفاده کنید.

برای اینکه از عدم حساسیت نسبت به روغن فندق اطمینان حاصل کنید قبل از استفاده ی کامل یک تست پوستی انجام دهید. برای انجام این تست، مقداری روغن را به پوست دست خود بمالید. و آن را با یک باند بپوشانید و ۲۴ ساعت صبر کنید. اگر سوزش داشتید، ساعد را به طور کامل شستشو دهید و دیگر از این روغن استفاده نکنید. اگر سوزش شدید بود، با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر در عرض ۲۴ ساعت هیچ التهاب یا تحریکی را مشاهده نکردید، می توانید از روغن فندق در موارد زیر و … استفاده کنید.

  • صورت یا ناحیه دیگری از پوست خود را به مدت ۲۰ ثانیه با یک حوله گرم و مرطوب بپوشانید.
  • حوله را بردارید و حدود ۱/۲ قاشق چای خوری روغن فندق را در پوست خود ماساژ دهید. اگر می خواهید، بیشتر یا کمتر استفاده کنید.
  • روغن را بگذارید تا ۳۰ ثانیه بماند.
  • برای پاک کردن آن به آرامی از یک دستمال مرطوب گرم استفاده کنید.
  • این روند صورت شما را پاک می کند و مواد آرایشی را ازبین می‌برد. شما می توانید از روغن فندق مانند هر نوع تمیزکننده دیگر در هر زمان استفاده کنید.

برای بسیاری از مردم، روغن فندق برای استفاده روزمره بدون مشکل است. با این حال، دانستن خطرات احتمالی و عوارض جانبی آن می تواند برای شما مفید باشد.

عوارض و خطرات احتمالی

تحقیقات درباره اثرات جانبی احتمالی و خطرات استفاده از روغن فندق برای مراقبت از پوست محدود است. حتی اگر به آجیل های درختی حساسیت ندارید، پیش از استفاده از روغن فندق، احتمال واکنش آلرژیک را بررسی کنید. راه آسان برای انجام این کار با آزمایش روی پوست شما است، همانطور که در بالا توضیح داده شد.

روغن فندق غنی از ویتامین E است که برای اکثر مردم در نظر گرفته شده است. با این حال، جذب بیش از حد آن از طریق رژیم غذایی، مکمل ها و یا استفاده از آن بر روی پوست می تواند به سلامتی شما آسیب برساند.

استفاده بیش از حد ویتامین E میتواند باعث ایجاد: خستگی ، ضعف ، حالت تهوع ، تاری دید ،گاز معده و اسهال شود. اگر شما درباره مصرف ویتامین E خود نگران هستید، قبل از شروع مصرف روغن فندق، با پزشک خود صحبت کنید.

اگر از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنید، باید قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنید. مصرف بیش از حد ویتامین E می تواند عوارض دارو را افزایش دهد، و در نهایت سبب افزایش خونریزی شود.

استفاده از روغن فندق بر روی پوست شما می تواند مزایای بسیاری از جمله صاف کردن، آبرسانی پوست و محافظت در برابر اشعه خورشید فراهم آورد.

روغن فندق به طور کلی ملایم و ایمن در نظر گرفته می شود، اما اگر نگران خطرات احتمالی بهداشتی هستید، قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید.


نویسنده مطلب @MarhamOil

3 × 3 =